Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Karantinada sıkılınca “yüze dokunmayı önleme aygıtı” icat etmeye çalışan Avustralyalı astrofizikçi, burnuna kaçan dört mıknatısla hastanelik oldu

Avustralya’da yaşayan astrofizikçi Daniel Reardon, koronavirüsten korunmak için kişiyi yüze dokunulduğunda uyaran bir kolye icat etmeye çalışırken burnuna soktuğu mıknatıslar sonucu hastanelik oldu.

Melbourne kentindeki Swinburne Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan astrofizikçi Reardon, koronavirüs salgını günlerinde evinde kendi kendini izole ederken canının sıkıldığını ve dört farklı neodim mıknatısıyla böyle bir kolye yapmayı düşündüğünü söyledi.

The Guardian’a konuşan Reardon, “Evimde ekipman olmasına rağmen bir şey icat etmek konusunda hiç tecrübem yoktu. Eğer elimdeki manyetik alan tespit edici parçaları yüzüme nakledip, bir alarm üzerinden bileğime takacağım mıknatıslarla çalışmak için uyumlu hale getirirsem böyle bir sistem oluşturabilirim diye düşündüm” dedi.

Mıknatısları ilk önce kulak memelerine, daha sonra da burun deliklerine yerleştiren Readon, burun deliklerinin hem içine hem de dışına mıknatıs yerleştirdiğini fakat dışarıdaki mıknatısları kaldırdığında içeride kalan mıknatısların birbirlerine yapıştığını anlattı.  

Başına gelen bu durum hakkında internetten araştırma yaparken aynı sorunun daha önce 11 yaşındaki bir çocuk tarafından internette yazılmış olduğunu gören Reardon, “Bu yazıda mıknatısları çıkarmanın en iyi yolunun daha fazla mıknatıs kullanmak olduğu belirtiliyordu. Elimdeki son mıknatısları da burnuma soktum ama onlar da birbirlerine bağlanarak ellerimden kaydı. Bütün mıknatıslar burnumda birbirlerine yapışık halde kaldı” diye konuştu.

Burnundaki mıknatısları ilk olarak evde kendi pensesiyle çıkarmaya çalıştığını, ancak bu çabanın işe yaramadığını görünce hastaneye gitmeye karar verdiğini belirten Readon, “Eşim beni kendi çalıştığı hastaneye götürdü çünkü iş arkadaşlarının bana gülmesini istiyordu. Hastaneye gittiğimde doktorlar bunun izolasyon sıkıntısı nedeniyle olduğunu söyleyip benimle alay etti” dedi.

İki kişilik bir doktor ekibi tarafından burnuna sıkılan anestezik spreyle burnundaki mıknatıslar sökülen ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Readon, çok yoğun bir çalışma programı olmasına karşın mıknatıslarla yüze dokunma konusunda deney yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.