Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da hükümet koronavirüse karşı bağış kampanyası başlatabileceğini duyurdu, muhalefet “Servet vergisini geri getir” diye tepki gösterdi

Fransa Kamu Hesapları ve Hareket Bakanı Gérald Darmanin, Le Figaro gazetesine verdiği mülakatta, zorda olan şirketlere yardım etmek için “milli dayanışma çağrısı” yaptı.

Yakın zamanda bağışın yapılacağı banka hesabını da paylaşacağını duyuran Darmanin, “şirketler ve kişiler”in bu hesaba bağış yapabileceğini söyledi. Koronavirüs salgınının yarattığı krizin etkilerinin “2008 krizinden daha fazla” olacağını belirten Darmanin, bu çağrıyı kişisel Twitter hesabından paylaştı.

Darmanin, koronavirüs salgını süresince zarar gören şirketlere ve çalışanlara destek olmak için 45 milyar euro tutarında bir desteğin planlandığını belirtti.

Bu çağrıya sosyal medyadan birçok kullanıcı karşı çıktı, bağış yapmak yerine geçen sene tartışmalı bir şekilde kaldırılan servet vergisiyle sabit vergilerin yeniden uygulanması talep edildi.

Sol Boyun Eğmeyen Fransa lideri Jean-Luc Mélenchon ise kampanyaya, “Darmanin, servet vergisini yeniden uygulamaya koyacağına dilenmeyi tercih ediyor. Bu ülkenin öfke sınırlarını test etmeye mi çalışıyor?” diyerek tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.