Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa ve ABD, karantinada Türkiye yapımı “7. Koğuştaki Mucize” filmini izliyor

Netflix’in kısa bir süre önce lisansladığı Türkiye yapımı 7. Koğuştaki Mucize filmi, Netflix’in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Fransa listelerinde birinciliğe yükseldi.

Fransa yeni koronavirüs ile mücadele kapsamında karantinayı 15 Nisan’a kadar uzattı. Sokağa çıkmanın kısıtlandığı ülkede insanlar evde zaman geçirmeye devam ediyor. Karantinanın 15. gününde internet üzerinden film, dizi, televizyon programı gibi içerikler sağlayan Netflix’te bir Türkiye yapımı olan 7. Koğuştaki Mucize, özellikle ABD ve Fransa’da en çok izlenen film oldu.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin‘in üstlendiği film, sinemaseverleri 1983 yılına, bir Ege köyüne götürüyor. Filmde, bir baba kızın ayırlık hikayesine eşlik ediyoruz. Memo isimli bu baba, bir komutanın kızının öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Ancak bu cinayeti kendisinin işlemediğini söyleyen Memo, kimseyi kendisine inandıramıyor. Hapse atılan Memo, bir süre sonra da idam cezasına çarptırılıyor. Memo ile kızı, birbirlerine kavuşabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor.

ABD ve Fransa’daki Netflix aboneleri, Aras Bulut İynemli ve Nisa Sofiya Aksongur gibi isimlerin yer aldığı filme yoğun ilgi gösteriyor. Filmi izlerken ağlayanlar, videolarını sosyal medya platformlarında paylaşıyor.

Netflix Fransa, 29 Mart’ta filmi Twitter’da, “Eğer bu filmi izlerken ağlamazsınız sizin için daha fazla hiçbir şey yapamayız” diyerek tanıttı.

Film Fransa’da birinci sıraya yükselince, Netflix kullanıcıların bu yoğun ilgisine kayıtsız kalmadı ve filmde pek çok kez geçen “lingo lingo” ifadesini Twitter hesabından paylaştı.

2019 yapımı 7. Koğuştaki Mucize, Türkiye’de 5 milyon 316 bin 933 kişi tarafından sinemada izlenerek büyük bir gişe başarısı elde etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.