Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

En çok koronavirüs vakasının görüldüğü iller – Ankara: “Halk sosyal izolasyona dikkat ediyor, salgın yavaş ilerliyor”

Başkent Ankara Türkiye’de en çok koronavirüs vakası görülen üçüncü şehir. 712 vakanın görüldüğü kentte yedi kişi de virüse yenik düştü. Peki tablo karamsar mı? Ankara’da insanlar sosyal izolasyona dikkat ediyorlar mı? Şehirdeki sağlık çalışanları ne durumda? Batu Bozkürk bu soruları Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut’a yöneltti.

Ankara’da yasaklara uyuluyor

Bulut Ankara’da durumun çok kötü olmadığını belirterek “Türkiye’deki yasaklara iyi uyulan illerden biri Ankara. Son derece statik bir yaşam var, insanlar sosyal izolasyona dikkat ediyorlar, bütün caddeler ve sokaklar tenha durumda. Bunun getirdiği bir yavaş ilerleme durumu var. Umarım böyle devam eder ve bu durumu biraz daha iyi rakamlarla atlatırız. Ben Türkiye’nin İtalya ve İspanya kadar kötü olacağını düşünmüyorum ama hiçbir zaman da Almanya ve Kore başarısını yakalamayacağız çünkü birkaç konuda geç kaldık, onu görebiliyoruz” dedi.

Başkentte 34 sağlık çalışanı enfekte

Ankara’daki sağlık çalışanlarıyla ilgili son durumu da açıklayan Bulut, “34 sağlık çalışanımız şu anda hasta. 30’u hekim dördü hemşire, 34 enfekte. Entübe olan bir sağlık çalışanımız vardı, onun durumu iyiye gidiyor” diye konuştu.

Koruyucu malzeme eksikliği gideriliyor

Bulut, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık çalışanlarına yaptığı “Malzeme eksikliğiniz varsa doğrudan bakanlığa ulaşın” çağrısıyla ilgili ise şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının sağlığı çok önemli. Japonya örneğinde hastalığa yakalanan her yedi kişiden biri sağlık çalışanıydı. Geçen cuma günü 59 milyon koruyucu malzeme gelmişti, bunlar Türkiye’nin dört bir tarafına dağıtıldı, biz de takip ediyoruz. Her bir aile hekimliğine iki gözlük, on kutu eldiven, on kutu maske dağıtıldı. Muş’tan, Bingöl’den, Bitlis’ten her yerden haberleri alıyoruz. Bunlar bakanlığın ilgili birimlerine dağıtıldı. Burada Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) de bir katkı sağladı ve üç boyutlu yazıcılarla bizler için şu anda güvenlik malzemeleri üretmeye başladılar. Bizler de üyelerimize, tabip odasının üyelerine, muayenehanelere ve özel sektördeki arkadaşlarımızdan ihtiyaç duyanlara bu malzemeleri dağıtacağız. İçlerinde siperlik tulum, eldiven, maske gibi koruyucu malzemeler var. Maske sorunu da çözülüyor gibi çünkü üretimi kolay.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.