Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs nedeni ile sayacı okunamayan elektrik ve doğalgaz tüketicisine “kıyasen fatura” kesilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, sektör çalışanlarının ve tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla elektrik ve doğalgazda “kıyasen fatura düzenlemesi”ne geçilecek. Düzenleme, sadece karantinaya alınan, idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuyan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlarda geçerli olacak ve üç ay süreyle uygulanacak.

Bu kapsamda, sayaçları okunamayan tüketiciler, mevsimsellik de dikkate alınarak tüketicinin son iki yılın ilgili ayına ait tüketim ortalamaları üzerinden veya tüketicinin geçmiş tüketimi olmaması durumunda kendi beyanına göre kıyasen faturalandırılacak.

Sayaçları okunamayan tüketicilere kıyasen oluşturulan faturalar, posta, kargo, SMS veya e-posta ile ulaştırılacak. Bu esnada tüketici, faturanın sayacın okunamaması nedeniyle geçmiş tüketim ortalamaları dikkate alınarak kıyasen yapıldığı ve sayacın okunduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerçek tüketim miktarları üzerinden düzeltme yapılacağına ilişkin olarak da bilgilendirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.