Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Bugün 2 bin 786 yeni koronavirüs tanısı kondu, 69 kişi vefat etti, Bilim Kurulu üyelerinden birinin testi de pozitif çıktı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanlığı’nın Bilkent yerleşkesinde basın açıklaması yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2786 vaka, 69 ölüm

Fahrettin Koca bugün 16 bin 160 kişiye koronavirüs testi yapıldığını, 2 bin 786 kişiye tanı konduğunu, 69 kişinin ise virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı. Böylece koronavirüste toplam vaka sayısı 20 bin 921’e, ölenlerin sayısı ise 425’e çıktı.

Bilim Kurulu üyelerinden birinin testi pozitif

Bakan Koca, Hacettepe Üniversitesi’nden bir Bilim Kurulu üyesinin testinin pozitif çıkıp çıkmadığına yönelik bir soruya ise, “Bu ortamda da şu an pozitif kişiler olabilir. Bir arkadaşımızın pozitif olduğunu söyleyebiliriz” yanıtını verdi. Bakan o kişinin ismini açıklamadı.

Bugünkü Bilim Kurulu toplantısı her zaman olduğu gibi Sağlık Bakanlığı’nın konferans salonunda değil, telekonferans yöntemiyle yapılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.