Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de hayvanat bahçesindeki bir kaplana yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentindeki Bronx Hayvanat Bahçesi’ndeki bir kaplana, yapılan test sonucu Kovid-19 tanısı kondu. Hayvanat bahçesi yönetiminden yapılan açıklamada, Nadia isimli dört yaşındaki dişi Malezya kaplanının 27 Mart’tan itibaren solunum yolları enfeksiyonu belirtileri gösterdiği ve tedbir amacıyla yapılan koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığı bildirildi.

Hayvanat bahçesinde Nadia dışında üç kaplan ile üç aslanda daha kuru öksürük görüldüğü kaydedildi. Virüsün hayvanlara hastalık belirtisi göstermeyen (asemptomatik) bir çalışandan bulaştığı sanılıyor.

Kaplan Nadia, ABD’de Kovid-19 tanısı testle doğrulanmış ilk hayvan vakası. İnsanlara ilk olarak hayvandan bulaşan yeni tip koronavirüsün, insandan hayvana bulaştığına dair iki vaka daha var. Mart başında Hong Kong’da bir köpeğin, mart sonunda ise Belçika’da bir kedinin koronavirüs testleri pozitif çıkmış, her iki hayvanın da virüsü sahiplerinden kaptığı kaydedilmişti.

Bronx’taki hayvanat bahçesi 16 Mart’tan bu yana ziyaretçilere kapalı. Hayvanların yeni tip koronavirüsten nasıl etkilendiğini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çeken ABD Tarım Bakanlığı, Kovid-19 hastalarının, her ihtimale karşı insanlarla olduğu gibi hayvanlarla temastan kaçınmalarını tavsiye etti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.