Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cem Sarvan ile söyleşi: “Bolivya ekonomisinin can damarı madenler koronavirüs yüzünden kapatıldı; başkentte kısmi sokağa çıkma yasağı var”

Bolivya’da ilk koronavirüs vakası 12 Mart’ta, Türkiye’deki ilk vaka bildirimi yapıldıktan bir gün sonra görüldü. Hükümetin ivedilikle aldığı sert tedbirler sonuç vermiş görünüyor. Bu 11 milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesinde 8 Nisan itibariyle vaka sayısı 210, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15. Ülkeyi 14 yıl yöneten Evo Morales’i geçen kasım ayında istifaya sürükleyen süreci Medyascope için Bolivya’dan izleyen Cem Sarvan, bu kez de başkent La Paz sokaklarından karantina izlenimlerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.