Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin sağlıkta şiddeti önleme yasa teklifini dün reddeden AKP-MHP, bugün aynı teklifi TBMM’ye getirdi

Ana muhalefet partisi CHP’nin sağlıkta şiddetin önlenmesi ve şiddete başvuranların cezalandırılması için hazırladığı yasa teklifinin gündeme alınması önerisi, dün TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Teklifin bir benzeri ise bugün yine AKP ve MHP tarafından TBMM’ye getirildi.

CHP’nin hekim milletvekili Ali Şeker’in, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan TBMM gündemine alınması için verdiği önerge dün akşam AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

Genel kurulda teklif hakkında söz alan Şeker özetle şunları söylemişti: “Teklif bir buçuk yıldır komisyonda bekliyor. Bu sürede 20 bin, son yedi yılda 90 bin sağlıkçı şiddete uğradı, 2005 ile 2019 yılları arasında dokuz hekim görevlerinin başında öldürüldü. Halk olarak üç gün sağlıkçıları alkışladık ama sonrası boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz.”

CHP’nin teklifini reddeden AKP ve MHP ise bugün “Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklifin ilk imzacıları AKP TBMM Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Bülent Turan ile MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Medyascope’a konuşan sağlık çalışanları da yasanın bir an önce çıkmasını istiyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.