Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık meslek örgütleri: “Sağlıkta Şiddet Yasası bir an önce çıkmalı”

Sağlık çalışanları, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılması için 15 Mart’ta Ankara’da Büyük Beyaz Miting düzenleyecek. Sağlık meslek örgütlerinin ve sağlık sendikalarının temel talebi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından hazırlanan “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın bir an önce çıkması.

İstanbul’da da sağlık çalışanları mitinge hazırlanıyor. Medyascope olarak İstanbul Eczacı Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve DİSK’e bağlı Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) yöneticileri ile konuştuk.

“Eczaneler birinci derece sağlık kuruluşudur”

Sağlık sistemi içinde yer alan herkesin şiddete maruz kaldığını söyleyen İstanbul Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Zozan Padel, “Eczacılara karşı uygulanan şiddet biraz geri planda kalıyor. Geçmişe dönük muayene ücretinin eczacı tarafından talep edilmesi üzerine, hastalar tarafından sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalabiliyor. Oysaki muayene ücretini biz değil devlet istiyor” dedi.

Eczaneler olarak birinci derece sağlık kuruluşu olduklarını belirten Padel, “Şiddete maruz kaldığımız anda kamu tarafımız değil, sıradan bir esnaf muamelesi görüyoruz” diye konuştu.  

“Sağlıkta yeni bir sistem kurulmalı”

SES Şişli Şube Eşbaşkanı Fadime Kavak, TTB’nin hazırladığı Sağlıkta Şiddet Yasası’na Meclis’te ilgi gösterilmediğini söyledi.

Devletin sağlıkta dönüşüm politikalarının yanlış olduğunu söyleyen Kavak, “İktidar sağlık çalışanlarıyla ilgili kullandığı dili düzeltmeli. Sağlıkta yaşanan problemlerin sorumlusu bizler değiliz. Sağlık çalışanları ile istişare edilerek yeni bir sistem kurulmalı” dedi.

DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş Genel Sekreteri Erdoğan Demir de “Sağlıkta şiddetin son bulması için, iktidar bir an önce adım atmalı. Sağlık çalışanlarını hedef göstermekten vazgeçmeli” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.