Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da koronavirüs önlemleri: Sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs’a kadar uzatıldı

Fransa‘da koronavirüs salgınını kontrol altına almak amacıyla bir dizi yeni önlem açıklandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un açıkladığı önlemler şöyle:

– Sokağa çıkma yasağı 11 Mayıs’a kadar uzatıldı. Dışarı çıkan herkesten neden evlerinden ayrıldıklarına dair bir belge taşımaları istenecek.
– Temmuz sonuna kadar 20 kişiden fazlası bir araya gelemeyecek.
– Okullar ve kreşler 11 Mayıs’ta açılacak.
– Eylüle kadar maske takmak zorunlu olacak.
– Barlar ve restoranlar temmuz sonuna kadar kapalı kalacak.
– Temmuz ayı ortasına kadar da herhangi bir festival organize edilmeyecek.
– Aralık ayına kadar sınırlar kapalı kalacak.

Televizyondan ulusa sesleniş konuşması yapan Macron, “Salgının hızının yavaşlaması konusunda yeniden umutlandık ama hiçbir şey kesin değil” dedi ve salgının başında yeterince hazırlıklı olmadıklarını kabul etti. 

Macron ayrıca, koronavirüs semptomları gösteren herkese 11 Mayıs’tan itibaren test yapılacağını belirtti.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 14 bin 967’ye yükseldi, vaka sayısı ise 136 bin 779. Yoğun bakımdaki hasta sayısı ise beş gündür azalıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.