Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Gökan Zeybek: “Atatürk Havalimanı’nda boş alanlar varken 300 milyon dolar maliyetli pistleri katlettiler”

Atatürk Havalimanı’nda bin hasta kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Toplam maliyeti 300 milyon dolar olan pistler katledildi. Atatürk Havalimanı bundan sonrası için de işlevsiz hale getirildi” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, arazisi üzerinde bin hasta kapasiteli hastane inşaatına başlanan Atatürk Havalimanı’nın 300 milyon dolarlık pistleri tahrip edilerek bir daha kullanılamaz hale getirilmek istendiğini ileri sürdü.

Zeybek, “Binlerce metrekarelik alanlar dururken, tesisler dururken iki pistin başlangıç noktaları kazılarak 50 santim yüksekliğinde dört sıra demirlerle, beton atılarak anlaşılmaz, kabul edilemez bir hastane yapılıyor. Sahra hastanesi değil kalıcı hastane olacağı söylendi. Neden Florya kısmına yapılıyor da Çobançeşme kısmına yapılarak deprem olduğunda insanların kolayca ulaşabileceği yere yapılmıyor, anlam veremiyoruz” dedi.

Salgın süresince kurumlar ve kişiler arasındaki koordinasyonsuzluğa dikkat çeken Zeybek, yapımı süren hastanenin yurtdışındaki örneklerden farklı şekilde inşa edildiğini belirtti: “Savrulmuş bir iktidardan bahsediyoruz. 45 gün sonra açılacak hastanenin ne kadrosu belli, ne sağlık çalışanlarıyla ilgili belirlenmiş bir sistem söz konusu. Çin’de açılan karantina hastanesi kapatıldı, Londra’da, Hindistan’da Avrupa’nın farklı şehirlerinde hastaneler fuar merkezlerine yapılıyor. Dünyanın her yerinde silahlı kuvvetler yapıyor ama bizde TSK sürecin dışına itiliyor.”

“Çıkar grupları iktidarı etkileyerek pistleri katletti”

Zeybek ayrıca, üzerinde inşaata başlanan pistlerin toplam maliyetinin 300 milyon dolar olduğunu söyledi. “Atatürk Havalimanı’nı işlevsiz hale getirerek zaten tarihi bir yanlış yaptılar” diyen Zeybek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu yanlıştan geri dönüleceği kesin. O yüzden Atatürk Havalimanı’nın bir iktidar değişikliğinde yeniden açılmasını istemeyen, İstanbul Havalimanı’ndan sağladıkları gelirlerin kaybolmasından endişe duyan birtakım çıkar grupları, iktidarı etkileyerek Atatürk Havalimanı’nın pistlerini katlettiler.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.