Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsü yenenlerin hikayeleri – Avukat Gonca Aytaş: “Nefes alabiliyor olmanın, koku ve tat almanın ne kadar değerli olduğunu anladım”

Türkiye’de ve dünyada koronavirüse yakalanan, iyileşen ve yaşamını yitirenler sayılar ve istatistiklerle ifade ediliyor. Ancak her birinin birer hikayesi var.

Avukat Gonca Aytaş Türkiye’de koronavirüsü yendiği raporlanan 4 bin 799 kişiden yalnızca biri. Aytaş virüsü yendiğini Twitter üzerinden şu sözlerle duyurdu:

Medyascope muhabiri Batu Bozkürk, Aytaş’a hastalık belirtilerinin nasıl ortaya çıktığını, test sürecini, pozitif olduğunu öğrenince yaşadıklarını, tedavisini, yakın çevresinin bu hastalığı nasıl karşıladığını ve tedavi sonrasındaki durumunu sordu.

Kendisine çok dikkat etmesine rağmen virüsü kaptığını söyleyen Aytaş, bu yüzden insanların hareketliliğini mümkün olabildiğince azaltması gerektiğini belirtti. Aytaş, testinin pozitif çıktığını öğrendiğinde 10 dakika ağladığını, ölüm korkusu hissettiğini söyledi. Aytaş, “Ne çiçeğin ne elmanın ne de çayın kokusu vardı. Kokusu olmadığı için tadı da yoktu. Nefes almanın sağlık için ne kadar önemli olduğunu anladım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.