Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta koronavirüsten ölenlerin sayısı 10 bini geçti: Hiç pozitif çıkmamalarına karşın hastalıktan öldüğü tahmin edilen 3.700 kişi toplam ölü sayısına eklendi

Küresel koronavirüs salgınının merkezi konumundaki ABD’nin New York eyaletinde hastalıktan ölenlerin toplam sayısı revize edildi. Şehrin sağlık müdürlüğü tarafından açıklanan yeni sayılara göre kentte hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini geçti.

Bu artışın sebebi, daha önce pozitif çıkmamalarına karşın, bu hastalıktan öldüğü sanılan 3 bin 700 kişinin toplam sayıya eklenmiş olması.

Böylece ABD genelinde hastalıktan ölenlerin sayısı 26 bini geçti.

Bu tahmini vakaların da toplam sayıya eklenmesi kararını New York Belediye Başkanı Bill de Blasio verdi. Eklenen ölümlerin büyük bölümü hastanelerde meydana geldi. Huzurevleri, bakımevleri ve dairelerinde ölenler de var.

New York’taki test kiti sıkıntısı ciddi boyutlardaydı ve şu ana kadar sadece pozitif çıkanlar hastalıktan ölmüş olarak kabul ediliyordu.

Ama New York Sağlık Müdürlüğü haftalardır ek bir liste de tutuyordu. New York Times gazetesine göre bu ayrı listeye semptom gösterip hayatını kaybedenler kaydedildi. Bu kişilere test de yapılmadı.

Benzer ek listeler Connecticut, Ohio, Maryland ve Delaware eyaletlerinde de tutuluyor ancak rakamlar henüz açıklanmadı.

Yeni verilerin ışığında ölenlerin sayısı sadece ABD’de değil dünya çapında daha fazla olabilir.

ABD’deki toplam vaka sayısı 600 bin geçti. Tüm dünyadaki vaka sayısı da 2 milyona yaklaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.