Medya ombudsmanı Faruk Bildirici Gamze Pala cinayetinin ardından atılan manşetleri inceledi: “Medyamız kadın cinayetlerini romantize etmeye devam ediyor”

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici internet sitesindeki yeni yazısında, Rize’nin Fındıklı ilçesinde kendisini uzun süredir takip eden bir erkek tarafından öldürülen Gamze Pala’nın ardından medya kuruluşlarının attığı manşetleri ele aldı. “Lafa gelince medyanın tamamı kadın cinayetlerine karşı ve bu cinayetleri önlemek için çaba harcamaktan yana. Ama ne yazık ki, gerçek bu değil. Medyanın büyük bölümü, haber dilinden söküp atamadığı kalıplarla kadın cinayetlerinin zihinlerde meşrulaşmasına katkıda bulunuyor” diye yazan Bildirici, cinayetin bir kez daha “romantize” edildiğinin altını çizdi. Bildirici’ye göre en en kötü manşeti ise tartışmasız şekilde Sözcü gazetesi attı.

Yazının tamamı ve atılan manşetlerin dökümünü buradan okuyabilirsiniz.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.