Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kars Belediyesi’ne saldıranlar “Ayağımız masaya takıldı” dedi, serbest bırakıldı – Belediye Başkanı Ayhan Bilgen: “Saldırgan şahıslar bunu ilk kez yapmıyor”

Kars Belediyesi binasına sabıkası bulunan üç kişi cumartesi günü saldırıda bulundu. Pazar günü gözaltına alınıp polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakılan saldırganların olayı “Ayağımız masaya takıldı” diyerek açıklamaya çalıştığı öğrenildi. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, aynı şahısların daha önce de birçok kez belediyeye saldırıda bulunduklarını, kendisini tehdit ettiklerini söyledi.

Gasp, uyuşturucu ve cinayetten sabıkalı üç kişi, 18 Nisan Cumartesi günü 18.30 sıralarında Kars Belediyesi binasına gelerek saldırıda bulundu. Saldırı sırasında güvenlik görevlileri tarafından engellenen üç kişinin, binaya gelmeden önce Çarşı karakoluna giderek Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in telefon numarasını istediği öğrenildi.

Saldırganlar pazar günü gözaltına alındı ve Emniyet’teki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, gözaltına alınanların Emniyet’teki ifadelerine dair “’Ayağımız masaya takıldı’ gibi bir şeyler demişler” diye konuştu. Önceki ifadelerinde de saldırganlar, Bilgen’in dağa insan göndermek için kendilerine teklifte bulunduğunu öne sürmüştü.  

“Daha önce de saldırılar olmuş, savcılığa iletmiştik”

Bilgen, daha önce de birçok kez tehdit ve saldırının gerçekleştiğini belirterek “Aynı şahıslardan kaynaklı da saldırılar oluyordu. Savcılığa daha önce iletmiştik. Daha önce bir kez de başka bir grupla birlikte belediyeyi basma girişimleri olmuştu” dedi.

Bilgen, bu grupların güç gösterisi ile park, bahçe işletme, işe girme, ihale alma, tahsilat yapma peşinde olduklarını, belediye olarak buna asla izin verilmeyeceğini dile getirdi. Sosyal medya üzerinden aynı kişiler tarafından kayyum çağrısı yapıldığını da hatırlatan Bilgen, kampanyayı yürütenlerden birinin belediyeden yapmadığı yolların parasını almaya çalışan, daha önce dolandırıcılık ve ihale suçlarından ceza almış biri olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.