Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Emrah Kırımlı ile söyleşi: “Aile hekimlerinin yaşadıkları görünmüyor, maaşlarımızda artış yaşanmadı, aksine kesinti var”

Dr. Emrah Kırımlı, salgın sürecinde aile hekimlerinin sesinin duyulmadığını belirterek, “Aile hekimlerinin ve buralara gelen insanların sözü duyulmuyor. Sözü duyulmuyor demek aslında işçiler, kalabalık evlerde kalanlar, sosyoekonomik durumları kötü insanların sesi duyulmuyor demek. Biz bu insanlarla karşı karşıyayız. Bu tarafa hiç bakılmıyor. Dört günlük sokağa çıkma yasağı var ne yapacağımız hâlâ net değil, bildirilmedi. Sağlık çalışanlarının hepsi kaygılı. Ben kendimi mi, ailemi mi, hastalarımı mı koruyacağım diye düşünülüyor. Aile hekimleri arasındaki vaka sayısı da artacak, bakanlık açıklasa ortaya çıkacaktır” dedi.

Kırımlı, “Salgında birinci basamağın yerini kimse konumlandırmadı, aile hekimlerinin yerini kimse konumlandırmadı. Burada yapılan büyük iş görülmüyor, gücü de kullanılmıyor. Bu büyük bir problem” diye konuştu.

Üç farklı telefon hatları olduğunu ve enfekte olan insanları takip ettiklerini söyleyen Kırımlı, bu süreçte maaşlarında artış yaşanmadığını, aksine kesintiler olduğunu belirtti: “İki aşıyı yapamazsanız hemen ceza kesiliyor. Yurtdışına taşınmış bir aile var diyelim, evlerine gidiyoruz yoklar. Ama ona rağmen ceza kesildi. Bir arkadaştan 480 lira ceza kesildi örneğin. Üstelik yurtdışına gitmiş birisi. Aile hekimlerinde baştan beri izin yok, zaten orada da maaş kesilir. İzne gittiğiniz zaman başkası sizin yerinize geçmek zorunda. Salgın sürecinde idari izin düzenlemesi yapmayı planlıyorlar ama şu anda belli değil. Virüse yakalanan aile hekimlerinin işe gitmediği oranda maaşlarının kesildiği de doğru.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.