Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile söyleşi: “Liderler bu süreçte hata yapsalar da sığınılacak tek kale konumundalar”

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, “Kriz zamanlarında toplumların psikolojisi ve yönetimi’’ özel yayınında Yusuf Said Akcakaya’nın konuğu oldu.

Uluslararası güvenlik ve politik psikoloji uzmanı olan Arıboğan, toplumların kriz anlarında bir tür savaş duygusuna girdiğini, liderlerin başkomutan olarak algılandığını ve toplumsal ruh halinin de yoğun bir otoriteye bağlılık oluşturduğunu söyledi. 

Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifa sürecinin, bir politikacının istifasının çok üzerinde algılanmasını da toplumun salgın sürecindeki psikolojisine bağlayan Prof. Dr. Arıboğan şöyle konuştu: “Liderler bu süreçte hata da yapıyor olsalar sığınılacak tek kale oldukları için tercih ediliyorlar. En kötü tutumu almış olan bir liderin bile puanını artıracak bir durum sözkonusu olabilir.”

Salgın süreci sonrası uluslararası mücadelenin tırmanacağını söyleyen Arıboğan, 2021 ve 2022 yıllarını uluslararası ticaret savaşlarının zirveye çıkacağı bir dönem olarak gördüğünü söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.