Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA, 55 ülkeden 656 kulübe toplam 70 milyon euro koronavirüs yardımı ödemesi yapacak

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) bugün yaptığı toplantının ardından koronavirüs salgını nedeniyle kulüplere 70.4 milyon euro büyüklüğünde ödeme yapılacağını açıkladı.

UEFA, milli takım turnuvalarına oyuncu gönderen kulüplere 2021 Avrupa Şampiyonası play-off turunun ardından ödenmesi gereken parayı, koronavirüs salgınından ekonomik olarak daha az etkilenmeleri için erken ödeyecek. UEFA’nın Avrupa elemeleri ve Uluslar Ligi’ne oyuncu gönderen takımlar uygulamadan faydalanabilecek.

UEFA aldığı karara göre ilk etapta kulüplere 70.4 milyon euro, ilerleyen bir tarihte ise en az 130 milyon euro daha ön ödeme yapacak.

50 milyon euro Avrupa elemeleri play-off’larına katılmayan 39 milli takımın oyuncuları için ödenecek. Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off’larına katılacak 16 milli takımın oyuncuları için ise 17.7 milyon euro tahsis edildi. 2.7 milyon euro ise sonbaharda oynanması planlanan play-off maçlarının ardından dağıtılacak.

Kulüpler 3 bin 200 euro ile 630 bin euro arasında ödeme alacak. Kulüplerin alacağı para, milli takımların Avrupa Şampiyonası elemelerinde ve Uluslar Ligi’nde göstereceği performansa bağlı olarak belirlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.