Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Together Alone – Birlikte Yalnız: Fotoğrafçı Didem Kendik, karantina sürecini yalnız başına geçirenleri fotoğrafladı

Koronavirüs salgınıyla birlikte sanatçıların da üretim pratikleri değişti. Onlardan biri de Türkiye’den fotoğrafçı Didem Kendik. Kendisi de yalnız yaşayan Kendik, fotoğrafçı Jackie Russo’nun benzer bir çalışmasından aldığı ilhamla, karantinayı evde yalnız başına geçirenlerle iletişime geçti, hem fotoğraflarını çekti hem de onlara bu süreci nasıl idare ettiklerini sordu. Böylece ortaya “Together Alone” (Birlikte Yalnız) çalışması çıktı.

Çalışmada evde yalnız kalan ve evcil hayvanı olmayan 21 kişinin portresinin yanı sıra zaman geçirme pratikleri ve yalnızlıkla başa çıkma yolları anlatılıyor. Böylelikle değişen gündelik yaşamımızın başka hayatlarla keşisen noktalarını keşfetmek mümkün hale geliyor.

Çalışmada yer alan insanlar arasında evde yalnız olmaktan memnun olduğunu söyleyenler kadar, arkadaşlarını ve ailelerini özleyenler de var. Kimisi verimli zaman geçirmek gerektiğini düşünüyor, kimisi de bu konuda kendisini zorlamamayı tercih ediyor.

Belce, İstanbul

“Genelde 09:00 – 21:00 (bazen 23:00’ler, 01:00’ler) çalıştığım için şimdi sabah ve öğle saatlerinde evde olmak çok iyi geliyor, uzun yıllar aradan sonra. Gün içinde en verimli ve üretken olduğum zaman dilimi bu.” (Söyleşinin tamamı için tıklayın)

Ceyhun, İstanbul

“Yalnız olup sıkılanlar için yemek yapmayı tavsiye edebilirim. Günde 2-3 kere acıkıyorsun. Alışverişi, tarifi, hazırlığı, yemesi, bulaşığı derken dolu dolu bir süreci kendini mutlu ederek tamamlamış oluyorsun.” (Söyleşinin tamamı için tıklayın)

Cüneyt, İstanbul

“Geleceğimize dair bunca endişemiz varken verimli olmak zorunda değiliz. Kendimize veya başkalarına zarar vermeden, canımız ne istiyorsa onu yapalım. Bu karantina süreci, bir kişisel gelişim inzivası değil.” (Söyleşinin tamamı için tıklayın)

Ece, İstanbul

“En son bu sabah Getir görevlisiyle karşılaştım. Arkadaşlarımla, komşularımla, ailemle uzun zamandır görüşemiyorum. Karantina öncesi de seyahatlerden uzak kaldım epey. Videochat sosyalleşme ihtiyacımı karşılamıyor, hatta daha büyük boşluklar oluşturuyordur belki de.” (Söyleşinin tamamı için tıklayın)

“Together Alone” projesinde yer alan tüm fotoğrafları ve söyleşileri fotoğrafçının internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.