Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon, ABD Donanması pilotlarının çektiği üç UFO videosunu yayınladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 27 Nisan Pazartesi günü, ABD Donanması pilotlarının “tanımlanamayan” uçan cisimlerle karşılaştıklarını gösteren üç “sınıflandırılmamış” video yayınladı.

Pentagon’un “açıklanamayan hava olaylarının” görüldüğü grenli videoları daha önce basına sızdırılmıştı, bunlardan bazılarının “tanımlanamayan uçan nesneler” (UFO) olduğuna inanılıyordu. 

The Guardian’ın haberine göre; Pentagon, web sitesinden yaptığı bir açıklama ile sözkonusu videoları, dolaşan görüntülerin gerçek olup olmadığı veya videolarda daha fazlası olup olmadığı konusunda halk tarafından yanlış anlamaları gidermek için yayınladığını belirtti. 

Üç video, pilotların 2004 ve 2015’teki eğitim uçuşları sırasında gördüklerini gösteriyor. Videolardan ikisi 2017 yılında New York Times tarafından, diğeri ise Yıldızlar Sanat ve Bilim Akademisi grubu adlı özel bir bilim organizasyonu tarafından yayınlanmıştı.

Haberde, Pentagon’un bu kararının videoları meşrulaştırdığı ve bunların, insanların dünya dışı varlıklarla etkileşimine ilişkin spekülasyonları artırabileceği vurgulandı.

ABD Donanması’nın UFO bildirimleri için yayımlanmış bir genelgesi mevcut.

Öte yandan; Demokrat Partili eski Senato Başkanı Harry Reid, Twitter’da yayınlanan videoların bu alandaki “Araştırma ve malzemelerin çok küçük bir bölümünü yansıttığını” yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.