Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli MİT Müsteşarı Sönmez Köksal: Koronavirüs sonrası devlet-rejim tartışmaları, ABD, Çin ve BM

Emekli MİT Müsteşarı Sönmez KöksalYetkin Report‘taki yazısında koronavirüs salgını “sonrasını” ele aldığı ilk yazısının devamında yine salgın sonrasında büyük güçler arasındaki dengelerin nasıl bir seyir izleyebileceğini ve Birleşmiş Milletler’in (BM) nasıl bir rol üstlenebileceğini değerlendirdi.

“Önümüzdeki yıllarda krizin alacağı seyre göre ve –doğurabileceği çok önemli sonuçlarla– devlet yönetim sisteminin ve rejim konularının yoğun biçimde gündemimizde yer alacağı muhakkak. Öte yandan, krizden çıkmayı beceremeyip zaten zayıf olan devlet yapılarının çökeceği coğrafyalarda çetelerin ve/veya meşru gücü sindiren güç odaklarının ortaya çıkacağı ochlocracy denen rejimlerin istikrarsızlığı daha da arttıracağı bir gerçek” diyen Sönmez Köksal‘ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.