Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar Ödülleri’ne koronavirüs düzenlemesi: İnternetten yayınlanan filmler de yarışabilecek

Oscar Ödülleri, koronavirüs salgını nedeniyle sinema salonlarının kapanmasının ardından sadece internet üzerinden içerik sağlayan platformlarda yer alan filmlerin de bu yılki yarışmaya katılabileceğini açıkladı. Bu düzenleme yalnızca 2020 yılını kapsayacak. 93. Oscar (Akademi) Ödülleri, 28 Şubat 2021 tarihinde sahiplerini bulacak ve ödül töreni ABC kanalında canlı yayınlanacak.

Normalde bir filmin Oscar için yarışabilmesi için Los Angeles’ta bir sinema salonunda en az yedi gün gösterimde kalmasını şart koşan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, koronavirüs salgınından dolayı doğrudan dijital platformlarda yayınlanan filmlerin de yarışmaya dahil edilebileceğine karar verdi. Ancak bu karar, sadece daha önce vizyona girmesi planlanan, ancak salgın nedeniyle doğrudan dijital platformlarda yayınlanan filmleri kapsıyor. Koronavirüs salgınından bağımsız olarak dijital platformlarda yayınlanmak üzere hazırlanan filmler, eskiden de olduğu gibi, değerlendirmeye alınmayacak.

Yapılan açıklamada; Akademi’nin, filmlerin sinema salonlarında izlenmesi gerektiği inancını koruduğu ancak filmlere ilginin daha da arttığı bu olağandışı dönemde sinemacıların işlerinin görülüp takdir edilebilmesi için geçici bir değişiklik yapıldığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.