Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

#HayatEveSığar uygulamasına güncelleme geldi: Kullanıcılar tüm illerdeki koronavirüs yoğunluğunu görebilecek

Enfekte olan kişilerin telefon hatlarından alınan sinyallerle Türkiye’nin her yerinde “koronavirüs risk haritası” oluşturan Hayat Eve Sığar telefon uygulamasına önemli bir güncelleme geldi. Pandemi İzolasyon Takip Projesi’nin bir parçası olarak 18 Nisan’da yayınlanan uygulamada kullanıcılar artık bulundukları ilin dışındaki tüm illerin de koronavirüs yoğunluğunu görebilecek.

İstanbul’daki yoğunluk dikkat çekiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasına göre, Türkiye’nin koronavirüs vakalarının yüzde 60’ının bulunduğu İstanbul’da haritadaki kırmızı renk yoğunluğu dikkat çekiyor.

Ankara, İzmir ve Zonguldak’taki koronavirüs yoğunluk haritası ise şu şekilde:

Uygulamaya gelen diğer güncellemeler arasında “Yakınlarım” sekmesindeki aile bireylerinin riskli bölge kontrolünün sağlanabilmesi ve Bluetooth ile kişiler arası etkileşim durumunun takip edilebilmesi de var.

Bunların yanı sıra yakındaki eczanelerin, marketlerin görülebildiği, kişide bulunan semptomlara göre tavsiyelerin verildiği ve günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı uygulama Google Play Store ve App Store’dan indirilebiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.