Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Hayat Eve Sığar” uygulaması yayınlandı: Kullanıcılar harita üzerinden bölgelerindeki riski görebiliyor

İletişim Başkanlığı’nın 8 Nisan’da duyurduğu Pandemi İzolasyon Takip Projesi’nin bir parçası olan Hayat Eve Sığar uygulaması, Sağlık Bakanlığı tarafından Google Play Store ve App Store’da yayınlandı.

https://twitter.com/saglikbakanligi/status/1251272295806578688

Çevredeki risk ve enfekte yoğunluğuna ulaşılabiliyor

Uygulamada göze çarpan ilk özellik, kullanıcıların konum bilgisi üzerinden çevrelerindeki riski görebiliyor olmaları. “Yoğunluk” ekranında, “Enfekte yoğunluğunun orta olduğu bölgedesiniz”, “Evde izolasyonun düşük olduğu bölgedesiniz” ya da “Orta riskli bölgedesiniz” şeklinde açıklamalar yer alıyor.

Kullanıcılar ayrıca, aile üyelerinin konum bilgilerini ve risk durumlarını onlar izin verdikleri takdirde “Ailem” ekranından görebiliyor.

Yakındaki hastaneler, eczaneler, otobüs durakları ve marketler de haritada

Uygulamanın yine “Yoğunluk” ekranındaki harita kısmında hastaneler, eczaneler, metro istasyonları, otobüs durakları ve marketler işaretlenmiş durumda.

Çevrimiçi koronavirüs “testi

Uygulamada test ekranı da yer alıyor. Bu ekranda kullanıcılara ateş, öksürük gibi belirtileri olup olmadığı soruluyor. Eğer belirtilerin bir kısmı ya da hepsi işaretlenirse kişiye maske takıp en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi öneriliyor.

Vakalara ilişkin veriler de uygulamada yer alıyor

Sağlık Bakanlığı’nın her gün güncellediği koronavirüs verileri de uygulamanın içinde bulunuyor.

Uygulamada bunun yanında Sağlık Bakanlığı, E-Nabız, Koronavirüs Bilgi, Korona Önlem, Alo 182 MHRS ve Bilgilendirme Metni sekmeleri de yer alıyor. Benzerleri Çin, Güney Kore ve Singapur’da da bulunan uygulamada enfekte kişilerin takibi telefon operatörleri aracılığıyla sağlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.