İstihdamda LGBTİ+ haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan anket devam ediyor

Kaos GL ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Merkezi’nin istihdam alanında LGBTİ+ haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan anket çalışması devam ediyor. Bu yıl özel sektör için altıncı, kamu için dördüncü yılına giren araştırma, LGBTİ+’ların çalışma hayatındaki durumlarına yönelik bütüncül bir bakış ortaya koymayı amaçlıyor.

Kamuda ve özel sektörde farkındalık artırma ve kapasite geliştirme etkinliklerine bilgi zemini oluşturmayı hedefleyen “Türkiye’de İstihdamda LGBTİ+’ların Durumu Araştırması”,  LGBTİ+ çalışanlarını kapsayıcı istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesinde kolaylaştırıcı olmayı amaçlıyor. 

Anket metninde “Araştırma, Türkiye’de kamu ve özel sektörde çalışan ve kendini LGBTİ+ olarak tanımlayan herkesin katılımına açıktır. Ankete katılım bütünüyle anonimdir. Katılımcılara kişisel verilerinin sorulmadığı, katılımcıların IP adreslerinin görülmediği ve kaydedilmediği ankete katılmak için tıklayınız” denildi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.