Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Dereli: “Gençler için yapılan birçok şey onlar karar sürecine dahil edilmeden yapılıyor”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Dereli ile YKS ve LGS sınav tarihlerindeki değişiklikleri, salgın sürecinde milli eğitimde alınan önlemleri ve DEVA Partisi’nin eğitim politikasını konuştuk. Dereli, ”Gençler için yapılan birçok şey onlar karar sürecine dahil edilmeden yapılıyor. Sınav tarihlerinin iki defa değişmesi kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Eğitimin bir ideolojik dönüştürme mekanizmasına çevrildiğini de belirten Dereli, partisinin eğitim politikasının Yükseköğretim Kurulu‘nun (YÖK) kaldırılmasını öngördüğünü söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.