Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Babacan’ın “Tarikata üye misiniz?” sorusuna yanıtı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın, 8 Mayıs akşamı konuk olduğu, gazeteci Yavuz Oğhan’ın programında sorulan “Bir tarikata üye misiniz?” sorusuna verdiği cevabı değerlendirdi.

“Bugüne kadar sağda siyaset yapan hiçbir parti genel başkanına ‘Tarikata üye misiniz?’ diye sorulmadı. Hiçbir siyasi parti genel başkanı da herhangi bir tarikata, ya da cemaate mensup olduğunu, ya da olmadığını açıkça söylemedi” diyen Yetkin yazısında şunları kaydetti:

“[…] Babacan’ın bu cesur soruya verdiği ‘Hiçbir zaman olmadım’ yanıtının da cesur ve bu dürüstlüğün siyasi sonuçlarını göze almış bir yanıt olduğunu söylememiz gerekir.
Bu cümleleri bu kadar rahat kurabilecek kaç siyasetçi tanıyorsunuz?”

Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.