Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Cumhur İttifakı stratejik, Millet İttifakı taktik önemde”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, koronavirüs salgını sonrası siyasetin gündemini belirlemesi beklenen Cumhur İttifakı-Millet İttifakı tartışmalarını değerlendirdi.

“Millet İttifakı taktik amaçlarla kurulmuş bir oluşum. Erdoğan’ın Bahçeli ile ittifak kurması üzerine Kılıçdaroğlu da Akşener’e teklif götürdü, o da kabul etti ve bu her ikisinin de işine yaradı bugüne dek. Ortak bir ideolojik zemini de Erdoğan’ın iktidardan uzaklaştırılması, olmuyorsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde değişikliğe zorlanması amacıyla kuruşmuş bir güç birliği. O kadar. Oysa Cumhur İttifakı öyle değil. Cumhur İttifakı belki kuruluş aşamasında değil, ama geldiği aşamada stratejik bir ittifak. Turgut Özal’ın zamanında Türk siyasetine dahil ettiği ‘Türk-İslam sentezi’ ifadesinin Erdoğan tarafından -kendisi hiç söylememiş olsa da bir tür ‘İslam-Türk sentezi’ ifadesinde vücut bulmuş hali. Ortak ideolojik zemini var. Bu zemin belki en somut şekilde Alparslan Türkeş’in MHP’nin temel taşlarından biri olarak ortaya koyduğu ‘Milli devlet, güçlü iktidar’ sloganında ifadesini buluyor” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.