Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’nin kayyum eylemine müdahale: “Dakikalarca şiddet uyguladılar”

HDP’nin Ankara’da kayyumlara karşı yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Aralarında HDP MYK Üyesi Veli Saçılık, eski HDP Milletvekili Nihat Akdoğan ve Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak’ın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı. 

HDP’nin yapacağı açıklamaya valilik izni olmadığı gerekçesiyle müdahale eden polis, Ankara il binasına giriş çıkışlara da izin vermedi. 

Gözaltına alınanlardan HDP MYK Üyesi Veli Saçılık, birçok yerde atanan kayyumlara karşı haklarını kullanarak açıklama yapmak istediklerini belirtirken “Her zaman yaptığımız gibi il binası önünde açıklama yapacaktık ancak polis binanın içine girdi, dakikalarca fiziki mesafeyi de umursamadan bizi orada beklettiler, dakikalarca şiddet uyguladılar. Ardından İl Başkanı Vezir Coşkun Parlak’ı burada darp ettiler ve tartaklayarak çekip aldılar. Götürürken kafasını demire vurmuşlar. Şu anda kafasında altı dikiş var” dedi. 

Saçılık, “Coşkun’un fotoğraflarını gördüğümüzde bu yaptıklarının işkence olduğunu söyleyince bize de saldırdılar. Hepimizi ters kelepçe takarak, darp ederek gözaltına aldılar. Biz hiçbir şekilde kayyuma karşı çıkamazmışız, ‘Yukarıdan emir var’ diyorlar” diye konuştu.

Basın açıklamasına bugün de izin verilmedi

HDP Ankara İl Örgütü, bugün de bina önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak polis yine izin vermedi. HDP milletvekilleri ve parti yöneticilerinin binadan çıkışına izin verilmezken, milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kemal Peköz ve HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak alandan uzaklaştırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.