Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Her Güne Bir Vaka: Karantinada kadınlık halleri – Sevilay Saral ve Aysel Yıldırım ile söyleşi

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Tiyatro, farklı sınıfsal ve sosyal konumlara sahip kadınların izolasyon sürecinde yaşadıklarını “Her Güne Bir Vaka” adlı bir video serisiyle anlatıyor. Feminist tiyatro ve kadın oyunları deyince akla ilk gelen isimlerden, akademisyen ve oyun yazarı Sevilay Saral‘ın yazdığı kadın monologlarını Aysel Yıldırım, Bulut B. Sezer, Ayşenil Şamlıoğlu, Elif Karaman, Songül Öden, Berna Laçin ve Zeynep Okan oynuyor. Bu yedi videoluk seride 32 yaşındaki Moldovyalı bir temizlik işçisinden 70 yaşında emekli bir öğretmene, 22 yaşında bir hemşireden 45 yaşında bir youtuber’a ve 38 yaşında bir kargo çalışanına, hayatın her alanından kadınları izliyoruz.

“Her Güne Bir Vaka” vesilesiyle biz de serinin yazarı Sevilay Saral ve oyuncularından Aysel Yıldırım ile projenin çıkış noktasını, dijital ortamda tiyatro yapmayı, seride anlatılan kadınların hikayelerini ve karantinada kadınlık hallerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.