Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tabip odaları salgını anlatıyor – Trabzon: “İl dışından çay ve fındık toplamaya gelecekler, bizim için esas süreç şimdi başlıyor”

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart’tan bu yana, salgın tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Sağlık Bakanlığı’nın her akşam açıkladığı günlük verilerden yola çıkılarak, normalleşme planları açıklanırken illerde virüs hâlâ etkisini gösteriyor. Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, kentteki son durumu Medyascope’a anlattı.

‘’Haydar Baş’ın cenazesi endişe yaratmıştı fakat süreç çok iyi yönetildi’’

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, ildeki ilk vakanın 17 Mart tarihinde, Fransa’dan Trabzon’a cenazeye katılmak üzere gelen bir vatandaş olduğunu belirtti. Koronavirüs vakalarının Türkiye genelindeki tablo ile paralel gittiğini söyleyen Sivri, özellikle İstanbul ve Kocaeli’den Trabzon’a gelen kişilerin ildeki vaka sayısını artırdığını sözlerine ekledi. 

Hastanelerimiz hiçbir zaman tam kapasite dolmadı’’ diyen Sivri, ‘’Nüfusun çoğunluğu kurallara uydu. Örneğin, Haydar Baş’ın cenazesinde tedbirlere uyulmayacağından endişe etmiştik fakat bu süreç çok iyi yönetildi’’ açıklamasında bulundu.

“Valilik önerilerimizi dikkate aldı’’ 

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan pandemi kuruluna Trabzon Tabip Odası olarak dahil edildiklerini söyleyen Dr. Sivri, “Pazar yerleri ve köy yollarındaki yoğunluğun virüsün yayılmasında yarattığı tehdidi valiliğimize ilettik ve gerekli tedbirler alındı’’ dedi. 

“9 Mart’ta, yani Türkiye’deki ilk vaka açıklanmadan önce önlemlerimizi almaya başlamıştık’’

Trabzon Tabip Odası olarak salgın tehdidini erken fark edip önlem almaya başladıklarını vurgulayan Sivri, “9 Mart itibarıyla çalışmalarımızı başlatmıştık. Halkımızı bilgilendirmeye yönelik birçok eğitim verdik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bize bir salon tahsis etmedi ancak bir otel sponsor oldu ve bu otelde bilgilendirme toplantıları düzenledik’’ diye konuştu.  

“Trabzon için esas süreç şimdi başlıyor’’

Dr. Ebru Sivri, “Trabzon açıklanan yeni normalleşme sürecine hazır mı?’’ sorusuna ise, “Bizim için esas süreç şimdi başlıyor; çay ve fındık toplamak için il dışından çalışmaya gelenler olacaktır, ayrıca Trabzon’da özellikle yaz turizmi hareketli geçiyor. Bundan sonra da çok dikkatli olmamız gerekiyor’’ cevabını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.