Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milletvekillikleri düşürülen HDP’li Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve CHP’li Enis Berberoğlu tutuklandı

Milletvekillikleri düşürülen HDP’li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven, Diyarbakır’da, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Farisoğulları ve Güven, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Vekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu da İstanbul’da gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin üç fezleke bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) okundu; Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü.

Vekilliklerinin düşürülmesinin ardından Diyarbakır’da gözaltına alınan Musa Farisoğulları ve Leyla Güven, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Vekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu da İstanbul’da gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Berberoğlu, Maltepe L Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Güven ve Farisoğulları hakkında, daha önce kesinleşen hapis cezaları üzerine yakalama kararı çıkardı. HDP Diyarbakır Milletvekili Farisoğulları, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 9 yıl, HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezalar onanmıştı.

Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları, gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu.

HDP’li Leyla Güven de, Diyarbakır’daki evinde gözaltına alındı.

Vekilliği düşürülen CHP’li Enis Berberoğlu da İstanbul’da gözaltına alındı. Haberi CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Twitter hesabından duyurdu.

https://medyascope.tv/2020/06/04/chp-milletvekili-enis-berberoglu-ile-hdp-milletvekilleri-leyla-guven-ve-musa-farisogullarinin-milletvekillikleri-dusuruldu/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.