Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kamilet’in dereleri çamur akıyor: “MNG Holding Kamilet Vadisi’ni yok ediyor, HES’ler durdurulsun”

Artvin‘in Arhavi ilçesindeki Kamilet Vadisi‘nin derelerinde yaklaşık iki aydır çamur akıyor. Vadide uzun süredir süren hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarının bir kısmının tamamlanması ile vadideki tahribat ortaya çıkmaya başladı. MNG Holding‘in yaptığı HES’ler nedeniyle vadideki derelerden çamur akmaya başladı. HES’in bulunmadığı dereler temiz akarken HES yapımının bittiği derelerden çamur aktığı görüldü. 

Dünyanın korunması gereken sayılı vadileri arasında yer alan Kamilet Vadisi’ndeki görüntülere Arhavililer ve çevre mücadelesi verenler tepki gösteriyor. Arhavi Çevre Koruma Platformu üyeleri, vadide yaşanan son durumu, tahribatı ve taleplerini Medyascope‘a anlattı. Platform üyeleri, MNG Holding’in, yaptığı HES’lerle Kamilet Vadisi’ni giderek yok ettiğini ve bir an önce HES faaliyetinin durdurulması gerektiğini söylüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.