Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Virüsün canlanmasından HDP yürüyüşüne – Kritik hafta

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında HDP'nin Ankara Yürüyüşü'nü, AKP tarafından yapılan keyfi atamaları ve TBMM'de yaşanan kritik sorunları ele aldı.

Murat Yetkin, HDP’nin iki milletvekillerinin TBMM üyeliklerinin düşürülmesini, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınarak hapse atılmasını protesto amacıyla başlattığı Ankara Yürüyüşü’nün sembolik anlamlarına dikkat çekti. Yetkin, “Bu yürüyüşün sağ salim tamamlanması çoğulcu demokrasimizden geriye ne kaldıysa onun korunması için önem taşıyor” diye yazdı.

Ayrıca, eski AKP milletvekili ve eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına değinerek keyfi atamalara dikkat çekti.

Son olarak TBMM’nin kritik bir haftaya başladığını söyleyen Yetkin, Merkez Bankası’nın TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu’nun karşısına çıkmaktan kaçtığını belirtti. TBMM’deki bir diğer önemli sorunun ise başkanlık seçimleri olduğunu yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.