Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li Saruhan Oluç, Demokrasi Yürüyüşü’nün Esenyurt durağında konuştu: “İktidarın son zamanlardaki saldırganlığının nedeni, seçmen kaybetmesidir”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, dün Edirne ve Hakkâri’den başlayan Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün bugünkü durağı olan İstanbul Esenyurt’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Heyet adına konuşan HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç, “Bu iktidarın son zamanlardaki saldırganlığının temel nedeni her geçen gün toplumda irtifa, seçmen kaybediyor olmasıdır” dedi.

Saruhan Oluç, yürüyüş programını “Bizler, Edirne’den yola çıkan kol, İstanbul ilçelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle, derneklerle, halkımızla toplantılar yapıyoruz. Onların görüşlerini dinliyor, önerilerini alıyoruz. Biz de kendi görüşlerimizi, politikalarımızı onlara anlatıyoruz. Aynı şekilde Hakkâri’den yola çıkan heyetimiz şu anda Van’da bu çalışmaları yapıyor. Bizler İstanbul heyeti, Edirne kolu önümüzdeki iki gün de çalışmalarımızı sürdürdükten sonra Kandıra’ya, Kocaeli’ye geçeceğiz. Ve ardından da Ankara’ya gideceğiz. Aynı şekilde Van’daki heyetimiz de Diyarbakır’a geçecek ve ondan sonra da Ankara’ya doğru Çukurova üzerinden gelecek” sözleriyle anlattı.

“Türkiye’de bugün demokrasi işlemiyor” diyen Oluç, konuşmasına şöyle devam etti: “Gelin hep birlikte demokrasi mücadelesini büyütelim. Eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelesini büyütelim. Bu mücadeleyi büyüttüğümüz oranda, başarılı adımlar attığımız oranda da iktidarı durdurmak, değiştirmek toplumsal ve siyasal muhalefetin elindedir. Çünkü hepimiz biliyoruz ki aslında bu iktidarın son zamanlardaki saldırganlığının temel nedeni her geçen gün toplumda irtifa, seçmen kaybediyor olmasıdır.”

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin koronavirüs salgını döneminde dahi toplumun ihtiyaçlarına yanıt veremediğini söyleyen Oluç, tüm toplumsal ve siyasal muhalefet bileşenlerine çağrı yapıp “O nedenle de bu iktidarın bir an evvel demokratik mücadele yollarıyla değiştirilmesi ve dönüştürülmesi gerekiyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.