Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi Demirtaş için hak ihlali kararı verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluk süresinin makul süreyi aştığına, dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliğinin ihlal edildiğine karar verdi. Demirtaş yine de tutuklu kalmaya devam edecek.

Yüksek Mahkeme, hak ihlalinden ötürü Demirtaş’a 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. AYM, tahliye talepleri ve tutukluluğa itirazların karara bağlanmamasının ihlal olduğu yönündeki başvuruyu ise “süre aşımı” nedeniyle kabul edilemez buldu.

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, AYM kararını Twitter üzerinden değerlendirdi ve Kasım 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini yazdı:

AYM’nin Resmi Gazete’de yayımlanan kararını buradan indirebilirsiniz.

Eren Erdem için de hak ihlali ve tazminat kararı

AYM, CHP’li Eren Erdem’in de kişi hürriyeti ve güvenliğinin ihlal edildiğine hükmetti ve Erdem’e 30 bin lira tazminat verilmesine karar verdi. Erdem’in cezaevinde kötü muameleyle karşılaştığı yönündeki başvurusuysa kabul edilmedi.

AYM, Demirtaş ve Erdem’le ilgili kararları oybirliğiyle aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.