Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Koca: “İkinci dalgayı yaşamıyoruz, bunlar birinci dalganın etkileri”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Koca, “Koronavirüsün oldukça zor, pek çok bilinmezi beraberinde getirdiği bir dönemini aştığımız konusunda iyimserlik içindeyiz” derken, salgınla mücadeleyle ilgili “Tedbire daha az ihtiyaç duyulacak dönemi, şimdi uyguladığımız tedbirlerle hazırlıyoruz” diye konuştu.

“İkinci dalgayı yaşamadığımızı söyleyebiliriz”

Son dönemdeki vaka artışıyla ile ilgili konuşan Koca, “İkinci dalgayı yaşamadığımızı rahat söyleyebiliriz” dedi ve şu anda yaşananların birinci dalganın etkileri olduğunu söyledi.

“YKS adaylarının ailelerinin uzakta beklemesini rica ediyoruz” 

Hafta sonu yapılacak olan üniversitelere giriş sınavıyla ilgili Bakan Koca, adaylara sınav yerine yalnız veya bir kişi ile birlikte gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Koca, “Yığılmanın lise sınavına göre daha az olacağını umuyoruz. Ailelerin sınav merkezinin uzağında beklemelerini, gruplar oluşturmamalarını rica ediyoruz” dedi.

Koca, sınavın ertelenmesine dair ise “Sınavın, ne getireceği meçhul bir zamandansa şimdi yapılmasına ilgili kurullar tarafından karar verilmesi doğru görünmektedir” diye konuştu.

“Hastanelerdeki yükümüz azaldı, vefat edenlerin yaş ortalaması yükseldi”

“Eskiye göre hastane yükümüz daha az. Yoğun bakıma girme, entübe olma, entübe hastanın vefat etme oranı giderek düşüyor” bilgisini paylaşan Koca koronavirüs nedeniyle vefat edenlerin yaş ortalamasının yükseldiğini de belirtti: “16 Mayıs’tan önce ortalama vefat yaşı 71 iken 74’e kadar çıktı.”

“Kurban Bayramı’nda kısıtlılık Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmaz”

Bakan Koca, Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirlere ilişkin soruya ise “Kurban Bayramı’nda kısıtlılık olabileceğini şimdiden söylemem zor, ama kısıtlılığın Ramazan Bayramı’ndaki gibi olmayacağı kanaatindeyim” karşılığını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.