Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fındıklı Belediyesi’ne soruşturma açıldı – Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu: “Rantçı bir belediye olmadığımız için rahatsız olanlar var”

Rize’nin Fındıklı İlçesi Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma konusu, Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi adının belediye meclisi kararı ile “100. Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirilmesi. Çervatoğlu, soruşturmaya tepki göstererek “Meclis kararımıza aba altından sopa göstermek istiyorlar” dedi. 

Şikayet üzerine soruşturma başlatılmış

Soruşturmaya tepki gösteren Belediye Başkanı Çervatoğlu, konuyla ilgili Medyascope‘a konuştu. Başkan Çervatoğlu şunları söyledi:

“İki müfettiş şikayet üstüne gelmişler. Neden geldiklerini sorduğumda Atatürk Parkı isim değişikliği için geldiklerini söylediler. Üç gün soruşturdular ve dün akşam ayrıldılar. Yaptığımız tabelaların faturalarını istediler, verdik.  Harcama yetkililerinin ifadelerini aldılar. Kaymakamlığın izni olmadan neden harcama yaptığımızı sordular ama iki kere alınmış meclis kararımız var ve dava süreci var. Biz gerekli cevapları verdik. CHP’li meclis üyelerinden ifade aldılar ama AKP’lilerden ifade almadılar. Ben de yazılı savunma verdim.”

“Bu soruşturma, belediyelere aba altından sopa göstermektir” 

Soruşturma yapılmasından mustarip olmadığını ancak konunun manidar olduğunu söyleyen Çervatoğlu, Atatürk Parkı’nın soruşturma konusu olmasının absürtlüğüne dikkat çekti. Çervatoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Seçim öncesi acele bir şekilde isim verilen Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi ismini Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür Merkezi olarak dört ay sokak araştırması yaparak, meclis kararı ile, sekize karşı üç oy ile değiştirdik. Bu soruşturma belediyelere aba altından sopa göstermektir. Biz halkımızdan aldığımız yetkiyi halka rağmen değil, halkımızla birlikte kullanmaya devam edeceğiz. Daha önceki AKP’li yönetim Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi tabelalarını 60 bin TL’ye yakın bir paraya yaptırmış. Normalde en fazla 20-22 bin liraya yapılması gereken şey o kadara yapılmış. Biz 6 bin 500 liraya tabela yaptırdık.  O soruşturulmuyor, kaymakamlık oluru olmadan bizim neden o tabelayı yaptırdığımızı ve harcama yaptığımızı soruyorlar. Biz 6 bin değil 600 bin olsa da o isim için parayı toplarız ve yaparız. Rantçı bir belediye anlayışımız olmadığı için rant peşinde koşanlar bizden rahatsız oluyor.”

Rize Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Ne olmuştu?

Rize’nin Fındıklı İlçesi’nde belediyeye kayyum atanacağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialarla ilgili CHP Rize İl Başkanlığı açıklama yapmış ve Fındıklı halkı kayyum iddalarını protesto etmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.