Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski sevgilisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in davası ertelendi

Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Cankel’in katil zanlısı Zafer Pehlivan’ın yargılandığı davada, sanık avukatının reddi hakim talebi üzerine duruşma 20 Ağustos tarihine ertelendi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrasında açıklama yapan Güleda Cankel’in avukatı Alev Öztürk, “Yargılamayı uzatmak, adaleti geciktirmekten başka bir şey değil. Alınacak cezanın biraz daha geç alınması için bu dilekçenin verildiğini düşünüyoruz. Ama tabii ki hiçbir şeyi değiştirmeyecek, ortada tek bir gerçek var: Katil zanlısı tarafından 19 yaşındaki Güleda Cankel vahşice tasarlanarak öldürülmüştür. Bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez” dedi

Ne olmuştu?

18 Kasım 2019 tarihinde meydana gelen olayda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zafer Pehlivan adlı erkek tarafından öldürülmüştü. Pehlivan, cinayetten üç saat sonra polis merkezine gidip teslim olmuş, Cankel’in hayatta kalmak için 17 saat mücadele ettiği, bu sürede üç kez Zafer Pehlivan’ın elinden kaçmaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. Sorgusunun ardından 19 Kasım 2019 tarihinde adliyeye sevk edilen Pehlivan tutuklanıp, Isparta Cezaevi’ne gönderilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.