Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: 19 yaşındaki Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Erkek şiddeti kadınların hayatını almaya devam ediyor. Isparta’da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürüldü. 

Güleda Cankel eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldü.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisi Güleda Cankel (19), Muğla’dan kendisini ziyarete geldiği iddia edilen eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından öldürüldü. Katil zanlısının, genç kızın önce boğazını sıktığı, daha sonra da bıçakladığı belirlendi. Pehlivan gözaltına alındı. 

Olay, Fatih Mahallesi’ndeki bir evde meydana geldi. Zafer Pehlivan genç kızın yanına geldi. İkili arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Katil zanlısı tartışma sırasında, Cankel’in önce boğazını sıktı, ardından göğüs bölgesinden bıçakladı. Güleda Cankel’in odasından gelen sesleri duyan diğer öğrenciler içeri girdiklerinde genç kızı yerde hareketsiz yatarken buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede Güleda Cankel’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Katil zanlısı Zafer Pehlivan.

“Canınızın istediği zaman ölmeyeceksiniz”

Katil zanlısı Zafer Pehlivan, Güleda Cankel’i öldürdükten sonra Instagram’dan bir gönderi paylaştı. Gönderide, Güleda’nın ölüm saati ve tarihini yazan Pehlivan, “Her şeyin zamanı yaşadığınız o andır. Mutlu olmayı ertelemeyin, canınızın istediği zaman ölmeyeceksiniz. Ve biz o zamanın değerini bilemedik. Bitti. 18/11/2019 saat 13:47.” notunu düştü.

Pehlivan’ın Instagram hesabının açıklama kısmına da “Ömrü kısa, sevgisi sonsuz kelebeğim” yazarak kalp koyduğu görüldü. Pehlivan’ın Instagram hesabı daha sonra kapatıldı. Güleda Cankel ise Twitter hesabında 14 Kasım 2019 tarihinde “Sever mi her kalp katilini” paylaşımında bulundu. 

Melisa Kalem: Pompalı tüfekle öldürüldü

Bir erkek tarafından öldürülen bir başka kadın da Melisa Kalem (24) oldu. Kalem, İzmir’in Buca ilçesinde yaşıyordu ve bir çocuk annesiydi. Genç kadın, kendisiyle birlikte olduğunu iddia eden Şehmuz Selçuk (24) tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken, katil zanlısı da cinayet silahıyla kendini öldürdü. 

Olay, 17 Kasım 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Açık cezaevinden izinli olarak çıkan Selçuk, Kalem’in yaşadığı eve gitti. Burada ikili arasında bilinmeyen nedenden dolayı tartışma çıktı. Kalem tartışma sırasında kendini elektroşok cihazıyla korumaya çalışsa da katil zanlısına engel olamadı. Selçuk, yanında getirdiği pompalı tüfekle Kalem’e ateş etti. Silah seslerini duyan apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Kalem ve Selçuk’un olay yerinde hayatlarını kaybettiğini belirledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.