Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Şehir Üniversitesi kapatıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izni kaldırıldı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda “Yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edildi” denildi. Kararı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da onayladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kurucusu olduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılması üzerine bir açıklama yaptı. Davutoğlu, “Erdoğan bu attığı imza ile tarihe üniversite kapatan siyasetçi olarak geçmiştir” dedi. Kapatılma kararını gece yarısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi imzası ile gördüğünde, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere kararda payı olanlar adına derin bir hüzün ve hicap duyduğunu belirten Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu attığı imza ile tarihe üniversite kapatan siyasetçi olarak geçmiştir” diye konuştu.

Bir gece yarısı kararıyla, Türkiye’nin en kaliteli eğitim kurumlarından birine darbe yapıldığını söyleyen Davutoğlu, “Konuyla ilgili nisan ayında TBMM’den geçen yasada olduğu gibi, bu kararı da bir gece yarısı yayımladılar. Gece yarısı yayımlayınca kararın vahametini örtebileceklerini zannediyorlar. Halbuki gecelerin de mutlak ve şaşmaz bir şahidi olduğunu unutuyorlar” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kaptılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Şehir Üniversitesi 2008’de, Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle açılmıştı. Ahmet Davutoğlu, AKP’den ayrılınca üniversitenin hesaplarına önce tedbir kararı konuldu, ardından Marmara Üniversitesi’ne devredildi. Üniversitenin sahibi olan Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyum atandı.

Erdoğan, geçen yıl sonunda “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonra malum zat başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalıştılar” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.