Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Çoklu baro” tasarısı yasalaşmadan ilk başvuru: Ankara Hak ve Adalet Barosu

Hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdığı “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hiçbir maddesi değiştirilmeden bugün Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarıyla beraber çoklu baro sistemine geçilebilecek, avukat sayısı 5 binden fazla olan illerde en az 2 bin avukatın imzasıyla yeni baro kurulabilecek.

Tasarı henüz yasalaşmadan Türk Patent ve Marka Kurumu‘na ilk baro isim başvurusunun 4 Temmuz’da yapıldığı ortaya çıktı. Kuruma, 2020/74936 numarasıyla “Ankara Hak ve Adalet Barosu” markası için koruma başvurusu yapılmış durumda.

Kurum sitesinde işlem bilgileriyle ilgili olarak başvurunun henüz veri giriş aşamasında olduğu belirtildi ve “Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık altı ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir” açıklamasına yer verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen de sosyal medya hesabında tasarı ve isim başvurusuna tepki gösterdi. Antmen, “Daha şimdiden Başkent Ankara Barosu’nu bölmek için baro isim başvurusu yapıldı. Türkiye’nin başkentinde bile yargı ve hukuk parçalanmaya başladı” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.