Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayasofya resmen ibadete açıldı – Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hayırlı olsun”

Danıştay 10. Dairesi’nin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı. Böylece Ayasofya resmen ibadete açıldı. Erdoğan, 20.53’te ulusa seslenecek.

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Bakanlar Kurulu’nun 1934 yılında Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine yönelik kararın iptal edilmesi için Danıştay’da dava açmıştı.

Danıştay 10. Dairesi bugün, Ayasofya’nın müze olması kararını iptal etti. Danıştay’ın kararı iptal etmesinin nedeni Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyeti olması ve cami olarak toplumun hizmetine sunulması olarak açıklandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından “Hayırlı olsun” mesajıyla cumhurbaşkanlığı kararnamesini paylaştı ve Ayasofya’nın resmen ibadete açıldığını duyurdu:

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Danıştay’ın camiden müzeye dönüştürme kararını iptal etmesiyle ilgili tweet attı:

Erdoğan, bu akşam 20.53’te ulusa seslenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.