Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlahiyatçı İlhami Güler ile söyleşi: “İslamcılık, insanlık tarihini değiştiren sekülerizme alternatif bir formasyon yaratabileceğini iddia ediyordu fakat net bir şekilde başarısız oldu”

Medyascope özel yayınında ilahiyatçı İlhami Güler, muhafazakâr ailelerin çocuklarında gözlenen sekülerleşme tartışmalarını Edgar Şar‘a anlattı. Güler, Türkiye’de gözlemlenen sekülerleşmenin Batı’da aydınlanma sonrası başlayan ve insanlık tarihini değiştiren sekülerleşme sürecinden ayrı düşünülemeyeceğini, İslamcılar’ın buna alternatif bir formasyon yaratmada başarısız olduklarının artık ayyuka çıktığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.