Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Kadın hakları için erkekler de sesini yükseltmeli”

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, İstanbul Sözleşmesi’nin neden ve kimler tarafından iptal edilmek istendiğini anlattı.

Yetkin, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmek için oylarına talip olduğu tarikat ve cemaatlerin talebiyle iptal edilmek istendiğini yazdı. Hakların korunması vicdan ve bilincine sahip erkeklerin kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesi’ne de sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Yetkin, “İsmini ‘Zaten içeride çok baskı altındayız’ diye vermek istemeyen AK Partili bir kadın siyasetçi de asıl korkulanın, bugün İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını isteyen kesimlerin aynı zamanda 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un da kaldırılmasını istediğine dikkat çekiyor. Bu yasa ile devletin şiddet uygulanan kadına sahip çıkması ve nafaka hakkını sağlama alması öngörülüyor. Ama kadının bir erkeğe muhtaç olmadan yaşaması fikrine dahi tahammül edemeyenler buna karşı kampanya açmış durumda.
O ‘iç baskılar’, AK Parti çizgisindeki KADEM’e bir geri adım daha attırdı, İstanbul Sözleşmesini koşullu savunmayı da bıraktılar”
diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.