Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı tutuklandı, Manisa’da kaybolan 16 yaşındaki Eylem Hıdırtepe aranıyor

16 Temmuz’dan beri kayıp olan üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin, dün (21 Temmuz) Muğla’nın Menteşe ilçesinde ölü bulundu. Olay üzerine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla kadınlar, İstanbul Beşiktaş’ta buluştu. Barbaros Meydanı’nda cinayeti protesto eden kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep etti.

Cansız bedeni Muğla’nın Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bir varilin içinde bulunan Gültekin’in katil zanlısının, genç kadının birlikte olduğu erkek Cemal Metin Avcı olduğu öğrenildi. Avcı, gözaltına alındıktan sonra “canavarca hisle ve eziyet çektirerek insan öldürme” suçundan tutuklandı. 

Muğla’da bir senede üçüncü kadın cinayetinin yaşandığını hatırlatan baba Sıddık Gültekin, “Canavarca, adice bir katil zanlısı vahşice öldürmüştür” diye konuştu. Pınar Gültekin’in abisi Vedat Gültekin de Avcı’nın Pınar Gültekin’e kendisini bekâr olarak tanıttığını ve kız kardeşinin Avcı’nın evli olduğunu öğrenmesi sonucu ayrılmak istemesi üzerine öldürüldüğünü söyledi. 

Gültekin’in cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek defnedilmek üzere memleketi Bitlis’in Hizan ilçesine gönderildi. 

Bir kayıp vakası da Manisa’da

Eylem Hıdırtepe

Babasıyla yaşadığı anlaşmazlık yüzünden İzmir’in Menemen ilçesinden Manisa’daki annesinin yanına gittiği söylenen Eylem Hıdırtepe’den (16) dün saat 20:00’den beri haber alınamıyor. En son Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde görülen Hıdırtepe’yi arama çalışmaları sürüyor. 

Aile içi şiddetten kaçtı

Pazartesi gününden beri haber alınamayan Damla Horuz (17) için sosyal medyada “#damlahorozbulunsun” etiketiyle kampanya başlatılmıştı. Bunun üzerine Horuz, Twitter hesabından iyi olduğuna dair bir video paylaştı. Horuz videoda, “Ben asla ailemle yaşamak istemiyorum. Bana çok kötü şeyler yaşattılar. Psikolojik baskı uyguladılar. Çok dayak yedim, jandarmaya gittim. Bu yüzden kaçmak zorunda hissettim ve kaçtım. Şimdi arkadaşımın evinde, güvendeyim” dedi. 

Damla Horuz

Bursa’da bulunan Damla Horuz, paylaşımından birkaç saat sonra emniyete götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.