Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa’da koronavirüs vakaları artıyor – Gazeteci Mustafa Arısüt ve Dr. Osman Yüksekyayla ile söyleşi: “Tedbirler caydırıcı değil”

Şanlıurfa’da koronavirüs vakası sayısında ciddi artış yaşanıyor. Birçok ilçede çok sayıda ev karantinaya alındı. Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun 129 No’lu kararına göre karantinaya alınan hane sayısı günlük olarak açıklanıyor. Vali Abdullah Erin, vaka sayısındaki artışın taziye, nişan ve bağevlerindeki toplu yemeklerden kaynaklandığını söyledi.

Şanlıurfa’daki son durumu Medyascope’a anlatan gazeteci Mustafa Arısüt, vatandaşların verilen cezaların ödenemeyecek kadar fazla olduğunu düşündüğünü, bu nedenle tedbirlere uyulmadığını söyledi. Arısüt, “Temmuz ayında 10 milyon kadar ceza kesildi. Sadece maskeden dolayı kesilen ceza miktarı 800 bin lira. Ancak insanlar bunun ödenebileceğini düşünmediği için caydırıcı değil” dedi.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla ise hastanelerin yer açısından yetersiz kaldığını vurguladı. Hekimlerin iş yükünün çok fazla olduğunu, hastalığı ağır seyretmeyen ve evine gönderilen hastaların takibini bile hekimlerin yaptığını belirten Yüksekyayla, “Evine gönderdiğimiz pozitif hasta dışarı çıkıyor mu, çıkmıyor mu diye kontrol edilmiyor. Ve bunun yükü aile hekimlerine bırakılmış durumda. Aile hekimleri günde 30-40 kişiyi telefonla aramak zorunda kalıyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.