Gazeteci Murat Yetkin, Yetkin Report‘ta kaleme aldığı “Türkiye, istihbarat şeflerinin staj yeri gibi” başlıklı yazısında, İngiltere’nin bir önceki Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un, İngiliz gizli servisi MI6’in başına gelmesini yorumladı.
“İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş dönemlerinde Türkiye yabancı istihbarat örgütlerinin savaş alanı gibiydi. O özellik ortadan kalkmış değil. Rus istihbaratının Türkiye’deki Çeçen ve Orta Asyalı hedeflerine suikastları, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı ya da Suudi istihbaratının Cemal Kaşıkçı’yı öldürmesi gibi yakın örnekleri var. Ama bunun üzerine Türkiye’nin son yıllarda casus şeflerinin staj yeri işlevi gördüğü de anlaşılıyor. Adeta burada başaran, memleketinde yükseliyor” diyen Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.





