Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arda Turan’ın Galatasaray’dan alacağı yıllık ücret açıklandı: 4 milyon TL

Geçen çarşamba günü eski oyuncusu Arda Turan‘ı kadrosuna kattığını açıklayan Galatasaray Spor Kulübü, sözleşmenin detaylarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Açıklamada, 33 yaşındaki Turan’ın yıllık 4 milyon TL garanti ücret alacağı belirtildi.

Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

“Profesyonel futbolcu Arda Turan ile 2020-2021 sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma gereği Şirketimiz futbolcuya net 4.000.000 TL tutarında sabit transfer ücreti ödeyecektir. Buna ek olarak, 2020-2021 sezonu içerisinde futbolcu A Takım’ın UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Süper Lig müsabakalarının toplamının yarısından fazlasında ilk 11’de başlaması halinde, futbolcunun sözleşmesi bir sezon için uzayacaktır. Bu durumda futbolcuya 2021-2022 sezonu için net 5.000.000 TL sabit transfer ücreti ödenecektir.”

Arda Turan 1+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Eğer Turan, Galatasaray’ın önümüzdeki sezon oynayacağı tüm maçların en az yarısında forma giyerse, sözleşmesi bir yıl uzayacak. Arda Turan, Galatasaray’ın ligde şampiyon olması halinde 1 milyon, UEFA Avrupa Ligi’ni kazanması halindeyse 2 milyon TL prim alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.